Son Dakika Haberler

Mustafa Kemal Derneği ‘nden açıklama

Mustafa Kemal Derneği ‘nden açıklama
Okunma : 181.0467views Yorum Yap

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin lideri, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş hakkında yakın zamanda yayımlanan ve gerçekle bağdaşmayan, hakaret ve iftira içeren ifadelerle dolu bir kitap kamuoyunun vicdanını derinden yaralamıştır.

Bu tür çarpıtılmış ve maksatlı içerikler, sadece bir şahsiyete değil; aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının onuruna, tarihine ve verdiği özgürlük mücadelesine yöneltilmiş açık bir saldırıdır. Rauf Raif Denktaş, hayatını halkının haklı davasına adamış, zor zamanlarda halkına önderlik etmiş, uluslararası baskılara karşı dimdik durarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temellerini atan eşsiz bir liderdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ‘mizin kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş’ı yanlış anlatmak; yalnızca Kıbrıs Türk tarihini çarpıtmak değil, aynı zamanda gelecek nesillerin zihninde yanlış algıların da oluşmasına neden olmaktır.

Yeni nesiller iyi bilmelidir ki; Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk halkı için kendinden ödün vermiş, halkının varlığı ve özgürlüğü için büyük bir mücadele vermiştir. Bu gerçek asla değiştirilemeyecektir ve asla unutturulamayacaktır.

Tarihe mal olmuş büyük liderlere saldırmak, onların bıraktığı izleri silemez. Denktaş, sadece bir Cumhurbaşkanı değil; bir halkın direnişidir, varoluşudur, sesidir. Onun mirası, her geçen gün daha da anlaşılmakta ve saygıyla anılmaktadır

Bu vesileyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Rauf Raif Denktaş’ı rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz

Mustafa Kemal Derneği yönetimi olarak  kınıyoruz

 

Av.Emine Aygören

Mustafa Kemal Derneği Genel  Başkanı

 

(2 Kasım 2024 tarihli Genel Kurul ‘da Seçilen Genel Başkan )